​​"ORTADOĞU'DA AKADEMİK MİRASI KORUMA PROJESİ"NİN DÖRDÜNCÜ PANELİ WASHİNGTON'DA DÜZENLENDİ 

28 Mart 2019 ​​

Cumhurbaşkanlığı himayesinde YÖK tarafından yürütülen “Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi" kapsamında gerçekleştirilen uluslararası panellerin dördüncüsü Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti Washington'da gerçekleştirildi.

Panele Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan ve ODTÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Turan konuşmacı olarak katıldı. Turkish Heritage Organisation'ın ev sahipliğinde National Press Club'da farklı üniversitelerden Amerikalı akademisyenlerin ve STK'ların katılımıyla gerçekleşen panel yoğun ilgi gördü.

YÖK Heyeti 2 gün süren ziyaretlerde lisansüstü eğitimlerine Amerika'da devam eden öğrencilerle bir araya geldi, Amerika Birleşik Devletleri Kongresini ziyaret etti, kongre üyeleriyle görüşmelerde bulundu. YÖK heyeti ile ABD Ticaret Odasında Türk Yükseköğretim Sistemindeki son gelişmeleri ele alan bir de toplantı düzenlendi. Çeşitli yükseköğretim kurumlarının yetkilileriyle de bir araya gelen YÖK Heyeti, son olarak Maryland'de Amerika Diyanet Merkezinde de düzenlenen bir etkinlikte Amerika'da yaşayan Türk akademisyenlerle ve farklı ülkelerden Müslümanlarla bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde olan projeye TRT, Anadolu Ajansı ve THY'de destek veriyor. TRT ve YÖK ile birlikte hazırlanan videolara ve görsellere www.akademikmiras.org adresinden erişmek ve Destek Platformu bölümünden bir tıkla destek olmak mümkün.


​​

Telefon: 00 90 312 298 79 33 Fax: 00 90 312 266 47 44 E-posta: cohe@yok.gov.tr