​​​


AZERBAYCAN CUMHURİYETİ EĞİTİM BAKANI AMRULLAYEV YÖK BAŞKANI ÖZVAR’I ZİYARET ETTİ

1 Kasım 2021 / Ankara

 ​

Resmi ziyaretler için Türkiye’de bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ve beraberindeki heyet YÖK Başkanı Erol Özvar'ı ziyaret etti.

YÖK'te gerçekleştirilen heyetler arası görüşmede iki ülke arasında yükseköğretim alanında yeni iş birliklerin yapılmasına yönelik çalışmalar müzakere edildi.

Toplantının açılışında konuşan Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasında eğitim alanındaki iş birliğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

- Türkiye ile Azerbaycan arasında yükseköğretim alanında yeni iş birlikleri yapılacak

Konuk Bakanın ardından konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Bakan Emin Amrullayev ve beraberindeki heyeti YÖK’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Azerbaycan ile her alanda olduğu gibi yükseköğretim alanında da çok köklü ilişkilerin bulunduğunu ifade etti.

Başkan Özvar, ziyarete ilişkin şu bilgileri verdi:

"Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu heyeti olarak yükseköğretim alanında yeni iş birliklerinin yapılmasına yönelik çok verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz. İki kardeş ülke olarak yükseköğretim alanında atacağımız yeni ve önemli adımlarla aramızdaki ilişkileri daha da köklü hale getirmek iradesini taşıyorum."

 ​

- "İki ülke arasında öğretim üyesi hareketliliğinin de olması gerektiğine inanıyoruz"

Türkiye'de 25 bine yakın Azerbaycanlı öğrencinin eğitim aldığına işaret eden Özvar, "Türkiye'de üniversitelerde eğitimlerini tamamlayan bu öğrencilerimiz, en başta Azerbaycan'a, Türkiye'ye ve Türk dünyasına önemli katkılarda bulunacaktır. " dedi.

Gelecek yıllarda iki ülke arasındaki öğrenci hareketliliğinin daha fazla sayıda olmasını arzu ettiklerini dile getiren Özvar, "Eğitim-öğretim hareketliliğinin yanı sıra biz yükseköğretim alanında öğretim elemanı, öğretim üyesi, bilim insanı hareketliliğinin de olması gerektiğine inanıyoruz. Bu fevkalade önemli bir husustur." değerlendirmesinde bulundu.​








Telefon: 00 90 312 298 79 33 Fax: 00 90 312 266 47 44 E-posta: cohe@yok.gov.tr