YÖK Burslusu Öğrenciler Ankara'da YÖK Yürütme Kurulu Üyeleriyle Buluştu

22-23 Ekim 2017 / Ankara

 
YÖK bursuyla Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde lisans veya doktora eğitimi gören uluslararası öğrencilerden bir bölümü, YÖK tarafından düzenlenen bir günlük kültür gezisi kapsamında Ankara'da bir araya geldi.

22 Ekim Pazar günü öğleden sonra Ankara'da toplanan öğrenciler, 23 Ekim Pazartesi sabah önce TBMM'ne giderek Meclis kulisi, kampus ve Genel Kurul salonunun görülmesini kapsayan bir Meclis gezisi gerçekleştirdiler. Keçiören Belediyesince Estergon Kalesinde verilen öğle yemeğinden sonra Hacı Bayram Camii ve çevresini gezen öğrenciler, Hamamönü tarihi semtini de görme imkânı buldular. Hamamönünde Afrika Kültür Evinde ağırlanan öğrenciler, daha sonra Yükseköğretim Kurulu Binasına geçtiler.

Arnavutluk, Bangladeş, Kosova, Makedonya, Pakistan ve Ukrayna (Kırım)'dan gelen öğrenciler, YÖK Konferans salonunda YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M.İ. Safa Kapıcıoğlu, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Rahmi Er, Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Genel Sekreteri Süleyman Necati Akçeşme, Genel Sekreter Yardımcıları, YÖK Uluslararası İlişkiler Dairesi personeli ve Akademik Destek ve Değişim Dairesi Başkanı ve Personeli ile Konferans salonunda buluşan öğrencilere hitaben YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu tarafından bir selamlama konuşması yapıldı. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er tarafından yapılan konuşma ve Türk Yükseköğretim sistemi hakkında kısa bir bilgilendirme sunumu ardından öğrenciler kendilerini tanıttılar ve programdan yararlanıyor olmaktan duydukları memnuniyetlerini ve karşılaştıkları bazı sorunları dile getirdiler. Daha sonra kurumda verilen akşam yemeği sırasında da öğrenciler, YÖK üyeleri ve çalışanlarıyla yakın sohbetlerini sürdürdüler, sorunlarını dile getirme imkanı buldular. Öğrencilerin tümü, bu buluşmadan son derece memnun ayrılarak, YÖK personeli tarafından üniversitelerinin bulundukları şehirlere gitmek üzere yolcu edildiler.

 

Telefon: 00 90 312 298 79 33 Fax: 00 90 312 266 47 44 E-posta: cohe@yok.gov.tr